Jaminan terhadap pengguna Max Power Controller : Pulangan wang 100% selama 7 hari, Waranti produk selama 1 tahun(boleh tukar yang baru), diluluskan oleh SIRIM.

Thursday, March 24, 2011

Komen MPC tidak berkesan???!!



erm..arini nk story pasal feedback seorg customer..tapi xpelah kiter gelar die as en.R jek..so pagi2 tadik ngn mud yg sgt bagoss dan sgt suke riang rianya..saya koling2 n meseging2 sume para pembeli yg dalam bbrapa hari dalam bulan nih..so yg lain2 nyer Alhamdulillah mmg mmberangsangkn..tapi sorg jek...iaitu en.R...ikuti perbualan kami..



ms MPC:so encik dah bbrapa hari pakai nih..nk tnya la sket ape komen n apa rasa eh sejak dah pakai MPC kami nih?

en.R: setakat nih..xdak perubahan apa2 pon..sume sama jek..

ms MPC:uik..xknla sket pon xde??

en.R: yep..sikit pon xde..

ms MPC: o yeke..kalo gitu kira mcm xpuas ati la ni eh??xpe en.R boleh pulangkan..sy balikkan duit en.R..xde masalah:)

en.R: eh xpelah..xpayahlah sampai nk pulang2kan..cuma agak kecewa gakla..RPM yg diperkatakan tuh mmg xde perubahan..kalo 100km/j pegi 3...so lepas n sebelum sama ja...minyak plak x prasan lagi..pikap..erm..xdak pon jugak..

ms MPC: adoyai..penin gak saya nih..sebab nih kali pertama saya dapat tau hal camneh..so encik pakai kete apa eh??


en.R: saya pakai proton saga yg lama tuh..keta pon dah 20thun..mungkin x brapa nk rasa sbb kete lama sgt la kot eh..hehe

ms MPC:maaflah encik..actly mmg kete baru lama mmg patutnya ada perubahan minyak or ape2 yg lain..tapi if dah xde..sedih jugak saya..sowi encik..MPC kami x bagi kesan..ape2 pon masih lom terlmbat...kalo nak dipulangkan..bgtau saya awal2 eh..tarikh die masih valid lagi nih..

en.R:xpe2 mungkin kete saya x rasa..tp sy nk test kat kreta anak sy dulu..tgk mcm mana..cik Sue jgn wisau yer..

ms MPC: ok..xpalah gitu..so saya mintak diri dulu...jgn lupa yer..saya mmg akan balikkan duit en.R kalao betoi encik xpuas ati..

en.R: ok2 xpe...nti saya kontek len ye..mekasih...:)

ms MPC: ok ..sama2..nnti kontek tau ape2hal:) salamz...

so itulah kisahnya..mmg kalini ade kekecewaan sket.....sket je hokay...tapi saya xkisah eh:) ehehehe....sbb dalam 100 org.. nih baru kes pertama...harap2 xde lagi la..pada mereka2 yg dah cuba n ok...trima kasih daun keladi..jgn lupa pomote kat kawan2 lagi..hehe:)

moral of d entry kalini...kalo x cuba xtau..dah cuba baru tau..lagipon ade money back gerenti ape..so x rugi pape eh:)...jgn serik ok..hehehe:)

p/s: Petikan daripada blog agen MPC lain .

Bagi saya sendiri la kan, MPC ini ciptaan manusia..kalau sekali cuba xberkesan tu mungkin ada masalah. Jadi kami tiada masalah untuk menggantikannya dengan yang baru. Sekiranya sudah mencuba hasilnya tetap sama wang boleh dikembalikan 100% dengan syarat dalam masa 7 hari dan kotak serta kad jaminan, MPC dan stiker roadtax dikembalikan dalam keadaan yang baik.

6 comments:

  1. saya dah guna alat ni >< 2 minggu saya dah ikut panduan 100% hasilnya ANDA AKAN DAPAT HANYA LAMPU LED YG CANTIK YG LAIN SEMUANYA KARUT.Pengunaan petrol ke kelantan (Avanza 1.3M)sblm pakai MPC biasa isi rm60.00, pakai MPC rm60.00, pickup tiada, ekon biasa saja. lampu tak terang spt di war warkan, RPM sama, saya pernah cabut MPC semasa enjin hidup utk tengok perubahan pada lampu, sama tiada apa perubahan.Kalau sesiapa x percaya cubalah labur RM200.00 kalau nasib baik dapat balik duit tu, tapi aku nasihatkan jangan percaya pada testimnoni yg ada kat iklan tu tu semua karut..maaf kiranya terasa

    ReplyDelete
  2. Max power controller!!
    Apa ada di dalam alat ini hanyalah sebiji capacitor yang boleh dibeli di Jalan Pasar,
    Kuala Lumpur pada harga kurang dari RM50.00.

    Menjimatkan petrol sehingga 45%?
    Tak masuk akal. Kenapa pengeluar kenderaan tidak terus memasang alat ini
    pada kenderaan mereka?

    Melindungi sistem elektronik?
    Ada betulnya sikit terutama pada kenderaan yang sudah uzur pada sistem
    pendawaiannya.

    Menambah pick-up dan meningkatkan kuasa enjin?
    Apa kena mengena sebiji capacitor dengan sistem pembakaran?
    Di dalam sistem elektronik sudah ada penstabil arus elektrik.

    Meningkatkan kesejukan aircond dan menambah keterangan lampu?
    Cuba ambil digital multimeter dan ukur voltan di terminal bateri,
    cuba bandingkan semasa menggunakan dan tidak menggunakan alat
    Max power controller, sekiranya pada multimeter tiada menunjukkan
    peningkatan voltan, maka tiada peningkatan lampu dan aircond.
    Sekiranya hanya meningkat hanya kurang dari 0.5 Volt pon tidak membantu apa2
    Sekirannya voltan meningkat dari 12 Volt ke 15 Volt (contoh) , ini akan memendekkan
    jangkahayat mentol dan motor blower pada aircond.

    Menambah baik sistem audio?
    Ada betulnya sekiranya sistem audio tidak dipasang dengan baik groundingnya.
    Tapi jarang berlaku, kecuali sistem audio pasang sendiri.

    Melembutkan penukaran gear?
    Apa kena mengena dengan gear automatik hanyalah solenoid, sekiranya pendawaian
    dalam keadaan baik, sama saja.

    Memanjangkan jangkahayat bateri dan plag?
    Bateri akan hanya bertahan lama jika diselenggara dengan baik.
    Plag pula sekiranya enjin diselenggara dengan baik, panjanglah usianya.

    Ini adalah kajian saya yang telah terlibat dalam industri elektronik selama lebih 20 tahun.

    ReplyDelete
  3. Sebab tu pihak Syarikat bg pulangan wang dalam masa SEMINGGU..sebab benda kita xnampak. Kalau berkesan belilah,kalau tiada kesan pulangkan barang,kita pulangkan duit.pastikan kotak n waranti,MPC dalam keadaan baik.sekian.

    Kemudian ada Fuel Saver yang lain di pasaran..boleh cuba Ebooster(www.eboostergenerator.blogspot.com)..

    ReplyDelete
  4. Tapi aku pakai pada exora aku adapulak peningkatannya, kalau bukak MPC enjin berat dan lembab,tapi bila pasang MPC enjin ringan dan pikup adalah lebih sikit, tapi yang paling ketara enjin senyap dan lembut tu yang best, tapiminyak jimat tu tak tau le, rasa macam ada jimat dalam 5-7% macam tu je, kalau nak jimat lagi bawa 90kmj sahaja, sah jimat walaupun tak pakai MPC.

    ReplyDelete
  5. saya telah pakai alat ini memang berkesan pada waja auto saya,lampu pun terang keta mamang ada rasa pickup aircoon pon sejuk..terima kasih saya ucapkan kepada syarikat yg mengeluarkan alat ini.memang terbaik

    ReplyDelete
  6. saya pernah guna magnetizer, stromberg dan yg seangkatan dgnnya pd kereta jepun dan continental...ntah la nk ckp apa......pakai ke tak pakai ke..semuanya sama je:)

    ReplyDelete